Biscuiti cu ciocolata

de roman in Dulciuri, 8 Ian 2017 | 2873 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 120 g unt
  • 1 esenta de rom
  • 1 galbenus
  • 100 g nuci/alune maruntite
  • 50 g ciocolata
  • 30 g cacao
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu ciocolata:

Inainte de toate, se mixeaza untul cu zaharul, astfel incat sa se obtina o crema. Peste compozitia obtinuta, se adauga un galbenus si esenta de rom, mixand in continuare. Apoi, se distribuie aceasta compozitie de unt in doua vase diferite. Ciocolata neagra tocata bucati mici impreuna cu nucile maruntite se amesteca cu faina si cu praful de copt si se incorporeaza treptat peste cele doua compozitii cu ajutorul unei spatule, doar ca in una din ele, se mai adauga si cacao pentru a forma un aluat mai inchis la culoare. Astfel, cele doua aluaturi obtinute (unul simplu si unul cu cacao) se adauga la frigider, urmand a sta sa se odihneasca aproximativ 2 ore. Se formeaza fursecurile dupa marimea dorita (eu am format bilute mici pe care le-am turtit usor) si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptorul incins circa 10 minute si se pot orna ulterior cu ciocolata neagra topita. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]