Biscuiti cu ciocolata

de CameliaR in Dulciuri, 30 Ian 2016 | 4329 vizualizari

 

Nicio zi fără ciocolată. 
Acesti biscuiți merg de minune cu lapte, cafea sau ceai. Rețeta o am de la Laura Adamache. Sunt foarte gustoși. 

 

INGREDIENTE

  • 250 g făină
  • 50 g amidon
  • 120 g zahăr
  • 40 ml smântană lichidă pentru frișcă
  • 40 ml lapte
  • 1 lingură praf de copt
  • 1 ou
  • 75 g unt la temperatura camerei
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 varf cuțit sare
  • ciocolată albă+ciocolată neagră
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu ciocolata:

Mixăm untul cu zahărul până se omogenizează. Adăugăm oul și mixăm până se încorporează în aluat iar apoi adăugăm laptele, smântâna lichidă pentru frișcă, 1 linguriță esență de vanilie și mixăm bine. Într-un bol amestecăm făina cu amidonul, sarea și praful de copt. Le cernem o singură dată. Adăugăm câte 1 lingură de făină în compoziția de unt și mixăm.

Procedăm astfel până încorporăm toată făina. Pudrăm masa de lucru cu făină și frământăm până obținem un aluat fin și compact. Învelim aluatul în folie alimentară și îl lăsăm la frigider timp de 1 oră. Dupa 1 oră scoatem aluatul și îl întindem pe masa de lucru pe care am pudrat-o cu făină. Îl întindem într-o foaie groasă de 6 mm.

Tăiem biscuiții în una sau mai multe forme. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt iar apoi punem biscuiții. Îi coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade C timp  de 12-15 minute. Biscuiții nu trebuie să prindă culoare.

Le facem testul cu scobitoarea. ÎI lăsăm să se răacească iar apoi topim ciocolata și turnam câte puțin deasupra biscuiților. Sunt foarte gustoși!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos