Biscotti cu ciocolată

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 16 Noi 2012 | 4409 vizualizari

 

Biscotti este o rețetă cu origini italiene al cărei nume înseamnă copt de două ori. Acești biscuiței cu ciocolată sunt perfecți ca însoțitori pentru cafea sau ceai.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame făină
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1/4 linguriţă sare
  • 1/4 linguriţă cardamom pudră
  • 130 grame migdale întregi
  • 3 ouă mari
  • 95 grame zahăr
  • o linguriţă esenţă de vanilie
  • Pentru glazură:
  • 120 grame de ciocolată cu procent mare de cacao
  • 20 grame de unt
  • o lingurită de cafea
  • o lingurită de coajă de portocală rasă
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscotti cu ciocolată:

Se amestecă ingredientele uscate, mai puțin zahărul cu migdalele într-un bol. Separat se bat ouăle cu vanilia și zahărul și se încorporează în mixul de făină. Se frământă aluatul pe o planșetă până se obține un aluat ferm și se modelează sub formă de buturugă ușor aplatizată cu latura de 5 cm.

Se introduce în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius, pe hârtie de copt, unde va sta 35 de minute. Se scoate pe un grilaj de metal pentru a se răci, după care se taie cu un cuțit pentru pâine în felii cu grosimea de 2 cm. Biscotti astfel formați se așează pe hârtie de copt și se coc încă 5-7 minute pe fiecare parte. 

Pentru glazură, se topește ciocolata la bain-marie, apoi se adaugă lingurița de cafea și untul. Se scufundă fiecare biscotti pe jumătate în ciocolată și se așează pe hârtie de copt pentru a se raci. 

Rezită până la o lună în cutii închise ermetic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscotti cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem de caise