Biscotti

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 1 Mai 2010 | 4698 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cană nuci/migdale, prăjite şi tocat grosier
  • 1 linguriţă (5 g) praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 260 grame faina
  • 150 grame  zahăr 
  • 3 oua mari
  •  vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscotti:

Nucile/migdalele le prajiti intr-o tigaie de teflon fara pic de grasime sau intr-o tava la cuptor,dar aveti grija sa nu se arda ca eu le-am ars si nu am mai pus decat cateva.

Ouale(tr sa fie mari,eu am avut mai micute si am pus 4,dar a trebuit sa mai adaug faina la sfarsit) se bat impreuna cu vanilia.Zaharul,faina si praful de copt se amesteca bine,apoi se toarna treptat amestecul de oua si nucile/migdalele.Trebuie sa rezulte un aluat usor de modelat.Pe masa infainata se formeaza un rulou pe care il aplatizam.Se aseaza in tava tapetata cu faina de copt si se da la cuptor pt aprox 30 min(la inceput focul mai iute sa creasca,apoi la foc mic).Se scoate pe un gratar de bucatarie si se lasa la racit 10 min,apoi cu un cutit zimtat se taie felii de grosime potrivita si se pun din nou pe hartie de copt si se mai dau 10 min la cuptor pana se rumenesc(trebuie intoarse si pe-o parte si pe alta).Sunt foarte buni la o cafea dimineata.Se pastreaza intr-o cutie metalica inchisa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscotti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu nuca si ciocolata