Bavareza cu capsuni

de bettyC in Dulciuri, 24 Dec 2014 | 5683 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 175 ml lapte
  • 210 ml frisca lichida
  • 280 gr iaurt grecesc sau iaurt cremos
  • 200 gr capsuni
  • 160 gr zahar
  • 10 gr gelatina
  • ulei de migdale ptr uns forma
  • ptr decoratii:frisca+capsuni+ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavareza cu capsuni:

Intr-un cratita se pun capsunele spalate si taiate cubulete impreuna cu zaharul si se fierb cca 5/6 minute.

Se da cratita deoparte de pe foc si se mixeaza.

Se adauga gelatina preparata conform instructiunilor de pe pachet (eu am pus gelatina in apa rece la hidratat).

Se trec prin strecuratoare capsunele mixate amestecand cu o lingura (eu am pus si cateva bucatele de capsuni mai mari, nu le-am pasat pe toate).

Se adauga peste capsuni laptele si iaurtul.

Se bate frisca si se adauga in compozitia obtinuta de capsuni, amestecand cu o spatula, incet pentru a nu se lasa.

Aceasta compozitie se pune intr-o forma(de care doriti)unsa cu ulei de migdale(se poate folosi si alt fel de ulei).

Aceasta compozitie se introduce la rece timp de 6 ore.

Dupa ce s-a intarit compozitia se scoate usor din forma pe un platou si se orneaza cu frisca batuta, capsuni intregi si ciocolata rasa, sau diferite fructe.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareza cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bavareza cu capsuni