Bavareza cu capsuni

de bettyC in Dulciuri, 24 Dec 2014 | 5217 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 175 ml lapte
  • 210 ml frisca lichida
  • 280 gr iaurt grecesc sau iaurt cremos
  • 200 gr capsuni
  • 160 gr zahar
  • 10 gr gelatina
  • ulei de migdale ptr uns forma
  • ptr decoratii:frisca+capsuni+ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavareza cu capsuni:

Intr-un cratita se pun capsunele spalate si taiate cubulete impreuna cu zaharul si se fierb cca 5/6 minute.

Se da cratita deoparte de pe foc si se mixeaza.

Se adauga gelatina preparata conform instructiunilor de pe pachet (eu am pus gelatina in apa rece la hidratat).

Se trec prin strecuratoare capsunele mixate amestecand cu o lingura (eu am pus si cateva bucatele de capsuni mai mari, nu le-am pasat pe toate).

Se adauga peste capsuni laptele si iaurtul.

Se bate frisca si se adauga in compozitia obtinuta de capsuni, amestecand cu o spatula, incet pentru a nu se lasa.

Aceasta compozitie se pune intr-o forma(de care doriti)unsa cu ulei de migdale(se poate folosi si alt fel de ulei).

Aceasta compozitie se introduce la rece timp de 6 ore.

Dupa ce s-a intarit compozitia se scoate usor din forma pe un platou si se orneaza cu frisca batuta, capsuni intregi si ciocolata rasa, sau diferite fructe.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareza cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bavareza cu capsuni