Batoane cu cereale si banane

de mickyapostu in Prajituri, 23 Feb 2012 | 13916 vizualizari

 

Aveam de mult programat sa fac batoane cu cereale. Si clar m-am bucurat de rezultat. Sunt foarte simplu de facut si foarte sanatoase.
Suporta combinatii diverse de cereale, puteti pune si ciocolata, fructe uscate, nuci, alune etc. Eu am pus si banane, fapt care le-a facut sa fie mai moi si sa ramana asa o saptamana.

 

INGREDIENTE

  • - 2 cani fulgi de ovaz
  • - 1 cana fulgi de porumb 
  • - 1/2 cana alune de padure crude (nesarate)
  • - 150 g fructe uscate (smochine, curmale, prune, mere, stafide)
  • - 150 unt 
  • - 150 g miere
  • - 2 banane coapte
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu cereale si banane:

1. Amestecati cerealele cu alunele si fructele tocate marunt.

2. Intr-o craticioara topiti untul cu mierea si amestecati cu amestecul de cereale. 

3. Pasati bananele cu o furculita si amestecati-le cu cele de mai sus.

4. Asezati intr-o tava hartie de copt si presati amestecul rezultat cu mana in tava. Intindeti uniform. 

5. Coaceti la foc potrivit timp de aprox 20 minute. Scoateti si raciti. Apoi le puteti taia in batoane potrivite ca marime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu cereale si banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Batoane cu cereale, finetti si goji