Banuti italienesti cu lamaie si gem de prune

de Lily_Musat in Prajituri, 10 Feb 2011 | 6284 vizualizari

 

Desi este o reteta foarte simpla, banutii sunt foarte buni, consistenta este de fursec, sfaramicioase si crocante.
Sigur voi incerca sa le mai fac si cu alte ingredinete, cu nuci, alune, ciocolata..Se servesc reci, iar a 2-a zi sunt mai buni!
Alaturi de o ceasca de cafea sunt delicosi!

 

INGREDIENTE

  • 1 ou,
  • 75 grame zahar,
  • 75 grame ulei de palmier (unt),
  • 1 fiola esenta de lamaie Dr. Oetker,
  • 1 plic de zahar vanilat,
  • 175 grame faina,
  • gem de prune.
Portii: 22
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banuti italienesti cu lamaie si gem de prune:

Punem intr-un castron oul, zaharul, uleiul de palmier, esenta de lamaie, zaharul vanilat si le mixam bine, adaugam si faina, amestecam ingredientele si dam la frigider copozitia pentru cca 2 ore.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem aluat pe care il facem in palme ca niste bilute si il turtim cu lingura in tava, facem o scobitura in mijloc si punem gem. Banutii ii coacem la 200 grade pt 10 minute pe gratarul din mijloc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Banuti italienesti cu lamaie si gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu ovaz