Banuti cu portocale si ghimbir

de MyFancyCake in Prajituri, 16 Dec 2011 | 4645 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina,
  • 75 gr nuci macinate,
  • 150 gr zahar,
  • coaja de la o porocala,
  • 2 cm ghimbir,
  • 2 oua,
  • 150 gr unt rece,
  • un praf de sare,
  • 100 gr jeleu de rodii (sau alt jeleu usor acrisor),
  • 1 plic glazura de ciocolata Dr.Oetker,
  • alune caramelizate pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banuti cu portocale si ghimbir:

Amestecam faina cu nucile, zaharul, sarea si coaja de portocala. Adaugam untul si ouale. Framantam bine si adaugam si ghimbirul ras. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider 1 ora.Pe masa bine infainata intindem o foaie de aluat groasa de aproximativ 5 mm. Decupam cercuri cu diametru de 3 cm pe care le coacem la 180 grade Celsius timp de 10 minute.

Ungem jumate din biscuiti cu jeleu de rodii si acoperim cu  banutii ramasi.  Decoram cu ciocolata si bucatele de alune caramelizate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Banuti cu portocale si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turta dulce umpluta