Baigli cu mac

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 20 Mai 2012 | 4973 vizualizari

 

Demult, mai exact acum vreo 2 ani, atunci cand am intrat eu in comunitatea bucatarasilor, am vazut la Silvia acest baigli, l-am incercat, insa a fost un dezastru total, mi-am promis totusi ca nu voi renunta si o sa-l mai fac pana cand o sa-mi iasa.....l-am facut insa din aluatul de estonian kringel, care pe mine m-a cucerit pe deplin, iar rezultatul a fost unul mai mult decat placut :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 200 ml lapte
  • 15 g drojdie
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • 3 linguri de zahar
  • pentru umplutura
  • 100 g unt
  • 4 linguri de zahar
  • 100 g mac
  • stafide optional
  • pentru uns :
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu mac:

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, o lingurita de zahar si o lingura de faina.

Se lasa pana se umfla.

Intr-un bol se pune faina, oul, zaharul, sare, maiaua si se adauga treptat laptele caldult, in care am dizolvat si untul.

Se framanta pana devine un aluat nelipicios.

Se lasa la caldura timp de o ora.

Dupa ce a crescut, se intinde o foaie dreptunghiulara de 1 cm grosime.

Se face un amestec din untul tinut la temperatura camerei, zahar si macul si optional stafide.

Se unge foaia cu acest amestec.

Se ruleaza foia si se muta in tava tapetata cu hartie de copt.

Se mai lasa inca 20 de minute, in tava, la loc calduros.

Deasupra se unge cu galbenusul de ou amestecat cu laptele, dupa care se presara mac si zahar.

Se da la cuptorul preincalzit cca 20- 30 de minute.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 1100 lei
2899.99 lei
1799.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (24)

LC 1

20.05.2012, 23:34

mamaieelena 1

22.05.2012, 20:28

mimmi 1

26.05.2012, 14:49

Ador baigli-ul cu mac,ti-o iesit foarte fain !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]