Baclavale

de ionela2682 in Dulciuri, 23 Iun 2011 | 16437 vizualizari

 

IMI era pofta de niste baclavale bune..dulci ..de-ti cad dinti..dar dinacelea facute in casa..am purces la cautarea retetei potrivite...dar cum Dobrogea este patrie pentru etnia turca...iata ce am invatat!!!!!

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 3 oua
  • 3 lg iaurt gras
  • 6 lg ulei
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura
  • nuca
  • Sirop
  • 2 cani zahar
  • 3 cani apa
  • 1 lamaie feliata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclavale:

-din oua,iaurt ,ulei si faina facem un aluat potrivit de tare

-impartim aluatul in 16bucatele( am adaugat alaturi un plic de praf de copt pt a se vedea cat de mici sunt)

-fiecare bucatica se va intinde,pe masa unsa bine cu ulei,in foaie  ffff subtire ,si nu glumesc cand spun fff..cat sa se vada musamaua prin ea foarte clar,

-se unge cu ulei si se impatureste in patru precum o batista,iar margiinile inegale se vor trage spre interior

-se va taia in doua ,se va adauga miez de nuca si se va plia

-se asaza in tava unsa cu ulei

-se dau la cuptor pana se rumenesc frumos

-siropul:

-se pune la fiert zaharul apa si lamaia feliata..se tine pana se incheaga bine

-siropul se toarna fierbinte peste baclavalele coapte reci sau rece peste baclavalele coapte fierbinti..niciodata fierbinte peste fierbinte pentru ca -ti vor rezulta niste baclavale cleioase,nu se vor mai cunoaste foitele acelea subtiri

-se adauga si cateva felii de lamaie proaspata

-se da la rece si se consuma dupa 12-24 ore.cu cat mai mult tinute la rece cu atat vor fi mai bune.

 

TIPS-URI

1

-se poate folosi drept umplutura si :nuca,alune,fistic,nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclavale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

mena29 1

28.11.2011, 13:38

Wooow,ce-mi plac baclavalele astea

gaby_gabytza 1

28.11.2011, 14:33

delicioaseeee

RuxyRux 1

28.11.2011, 16:49

Mai admir inca o data aceste splendori....si am pus reteta la favo...arata de senzatie...si promit ca atunci cand voi avea pofta...le voi proba...te imbratisez cu drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Baclava