Baclava rulouri

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 30 Aug 2011 | 8160 vizualizari

 

Un desert dulceeeeee....de ti se strepezesc dintii :D

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinte(din alea subtiri)
  • 400 g nuca macinata
  •  Scortisoara
  • 100 g zahar pudra
  • 150-200 ml ulei
  •  Sirop:
  • 200 ml miere
  • 250 g zahar
  • 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava rulouri:

Nuca macinata se amesteca cu scortisoara si zaharul pudra; se amesteca bine.

Foile de placinta se taie pe jumatate(pe latime). Se suprapun 2 foi unse cu ulei pe ambele parti, se presara nuca macinata si se ruleaza strans. In tava aragazului stropita cu apa si tapetata cu hartie de copt se aseaza rulourile formate. La sfarsit se mai ung cu ulei(cu ajutorul unei pensule). Se baga tava in cuptorul preincalzit pentru aprox 20 minute(pana se rumenesc putin deasupra).

Sirop:

Intr-o cratita se pune apa,zaharul si mierea. Se fierbe un sirop gros aprox 7 minute. Baclavalele fierbinti se aseaza intr-o tava adanca si se toarna siropul peste ele. Se lasa in tava pana absorb tot siropul(se mai intorc pe o parte si pe alta).

Se servesc calde sau reci, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava rulouri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (14)

mihaelaM 1

01.09.2011, 00:57

direct la fav,imi place dulce

aziz 1

02.09.2011, 09:43

Sidy 1

14.12.2018, 07:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cataif cu nuca