Baclava

de Tuxedo in Prajituri, 5 Apr 2013 | 21773 vizualizari

 

Este prajitura mea preferata, pe langa alte prajituri cu ciocolata, bineinteles :-) . Dar baclava nu refuz niciodata, si imi aduc aminte, am fost in 2011 in Romania si era un targ pe undeva prin centrul vechi al Bucurestiului, si am vazut la o taraba. Bineinteles ca mi-am cumparat si am mancat cu o mare pofta! Unor persoane nu le plac prajiturile cu nuca si mai ales cele foarte dulci cum este baclavaua, dar nu trebuie sa mancam jumatate de tava, mancam 2-3 bucatele ca este suficient de dulce si de satioasa! si se face si usor ;-)

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta (Phyllo pastry)
  • 500 – 700 gr nuca (eu am pus 700)
  • 1 si 1/2 cana ulei pentru uns foile
  • Nuca se imparte in 2, jumatate se toaca cu cutitul sau se farama cu facaletul iar cealalata jumatate se macina fin.

Sirop:

  • 400 gr zahar
  • 400 ml apa
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 3-4 felii lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara baton (sau praf 1 lingurita)
  • 4 linguri miere
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Mod de preparare sirop:

Se fierbe apa cu zaharul, cu batonul de scortisoara si cu feliutele de lamaie, iar cand s-a dizolvat zaharul se pune mierea si zeama de lamaie. Se lasa la racit ( Atentie!!! siropul se toarna rece peste baclavaua fierbinte!)

Asamblare:

Se impart foile in 3 parti egale.

Se aseaza prima treime de foi.

Fiecare foaie se va unge din belsug cu ulei.

Se pune o jumatate din cantitatea de nuca, iar a doua treime  de foi, apoi nuca si la sfarsit ultima treime de foi.

Foile se ung ff bine cu ulei pana la colturi.

Se taie patratele mici de 2-3 cm sau triunghiuri, pana la marginea tavii (ca sa se insiropeze bine).
Se baga la cuptor pana se rumeneste. Peste baclavaua fierbinte se toarna siropul racit (racit! nu rece de la frigider).

Se lasa cateva ore bune sa se patrunda bine si se consuma rece sau la temperatura camerei.
Pofta buna! este bestiala!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava cu Nuttela si nuca