Aripioare de pui picante la cuptor cu cartofi

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 19 Iun 2015 | 3445 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 aripi de pui
  • sare, piper, ulei de masline, boia, usturoi, praf de usturoi, sos picant piri-piri
  • cca 10 cartofi noi
  • rozmarin proaspat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare de pui picante la cuptor cu cartofi:

Aripile de pui se curata si se spala bine, apoi le uscam cu servetele de hartie absorbanta.

Le  stropim cu ulei de masline intr-un bol si le condimentam cu sare, piper macinat, boia, praf de usturoi si sos picant (eu am facut de mine din chilli africani, foarte iuti) Amestecam cu mana in bol sa se amestece condimentele si lasam la odihna acoperite cu o folie alimentara cca 1 ora la frigider.

Cartofii noi se spala si se tau in 2 sau 4, dupa preferinta. Ii punem in bol si ii amestecam cu ulei de masline , sare, piper alb macinat, catei de usturoi doar zdrobiti cu lama cutitului, cu coaja cu tot. Punem si rozmarin proaspat, verde si ii amestecam bine. 

-Pregatim un vas termorezistent si aranjam in el aripile  si cartofii frumos si dam la cuptorul incins, pana se rumenesc frumos si cartofii sunt copti.

Merg foarte bine langa o salata.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui picante la cuptor cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bilute din carne de pui tocata