Aripioare cu sos de rosii si cartofi

de Pasiune pentru bucatarie in Pui, 19 Apr 2011 | 15071 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •   5-7 aripioare de pui
  •   400 g cartofi
  •   1 ardei
  •   1 ceapa
  •   300 g rosii Cirio Pelati
  •   sare,piper,condimente pentru cartofi
  •   1 lingura faina
  •   4 catei de usturoi
  •   boia dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare cu sos de rosii si cartofi:

Aripioarele de pui spalate si curatate se condimenteaza cu sare,piper si boia dulce,iar peste ele se pun 2 linguri ulei de masline. Se acopera castronul cu o folie alimentara si se pastreaza 1 ora la frigider.

Dupa o ora se scot aripioarele si se tavalesc prin faina. Se prajesc pe ambele parti in ulei incins,apoi se scot pe o farfurie si se pastreaza la cald. In cateva linguri de ulei(se foloseste cel ramas) se caleste ceapa,usturoiul si ardeiul. Cand sunt moi,se adauga cartofii taiati in sferturi si se calesc impreuna 7-8 minute. Se pun si aripioarele si un pahar cu apa(250-300 ml).

Se fierb 15 minute la foc mare,apoi se adauga rosiile pasate si se amesteca. Se pune intr-o tava si se baga la cuptor 20-25 minute pana scade zeama. Se asezoneaza cu sare si piper si se se presara patrunjel verde.

Noi am servit alaturi de paine calda

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare cu sos de rosii si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu pui