i-am preparat dupa reteta Andrei, careia vreau sa-i multumesc.... https://www.bucataras.ro/retete/ardei-umpluti-cu-carne-de-porc-in-sos-de-rosii-79426.html
Sunt deliciosi!
Spalam ardeii, apoi le scoatem cotoarele si nervurile cu seminte, folosind un cutitas cu lama subtire.
Punem carnea tocata intr-un castron, adaugam sare si piper dupa gust, ouale, cimbrul, orezul clatit in apa rece si scurs, ceapa tocata fin si putin marar tocat.
Omogenizam amestecul de carne, apoi umplem ardeii, iar la final, acoperim carnea cu putina faina, asa incat sa se formeze un fel de capac, care sa impiedice in timpul fierberii imprastierea compozitiei in lichidul in care fierb ardeii / cca 750 ml apa plata.
Dam cratita la fiert la foc mediu, iar cand carnea este fiarta si apa scade la jumatate, adaugam rosiile pasate, condimentam dupa gust cu sare, piper, zahar brun si cateva bobite de mustar, punem 1-2 foi de dafin si lasam ardeii sa fiarba acoperiti pana se leaga sosul.
La final, presaram marar verde si servim.
Pofta buna!