Ardei umpluti cu ciuperci

de Bucataria_lui_Tavi in Mancaruri de post, 31 Mai 2010 | 9657 vizualizari

 

Dupa cum ati observat, incerc sa postez cat mai multe retete dietetice, care sa infirme ideea ca a tine regim (sau post) reprezinta un chin. Ardeii umpluti cu ciuperci sunt un preparat delicios, usor de gatit, care poate fi servit cald sau rece, dupa preferinta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 3 ardei grasi (rosii, verzi, galbeni, dupa preferinta);
  • 300 g ciuperci;
  • 500 g pulpa de rosii;
  • 100 g orez;
  • 2 cepe;
  • 1 legatura de marar verde, tocat;
  • 1 legatura de patrunjel verde, tocat;
  • un praf de sare si de piper.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu ciuperci:

Pregatire ingrediente: Tocati mararul si patrunjelul. Tocati ceapa si ciupercile marunt. Scoateti cotorul ardeiului si, cu o lingurita, indepartati toate semintele (cu grija, ca sa nu rupeti ardeiul). In acest moment aveti ingredientele pregatite pentru preparare.

Preparare ardei umpluti cu ciuperci: Puneti ceapa intr-o tigaie de teflon (fara ulei), adaugati si ciupercile si rumeniti totul, la foc mediu, pana ce ciupercile lasa apa si incep sa fiarba, dupa care condimentati cu un praf de sare si de piper.

Cand a inceput sa fiarba apa lasata de ciuperci, adaugati orezul si lasati sa fiarba 10 minute. Mai adaugati putina apa daca orezul scade prea mult (apa adaugati cate o lingura, doua, lasati sa se evapore, dupa care mai adaugati, deoarece in final nu trebuie sa ramana apa in tigaie deloc).

Dupa ce orezul a fiert 10 minute cu ciupercile si ceapa, stingeti focul si adaugati jumatate din patrunjelul si mararul tocat. Amestecati bine si lasati 5 minute sa se racoreasca.

Dupa ce s-a racorit 5 minute, umpleti ardeii (ajutati-va de o lingurita). Taiati o rosie felii si indesati felia de rosie in ardei, pe post de dop, pentru a nu iesi orezul la fiert.

Puneti ardeii umpluti intr-o forma rezistenta la foc, adaugati pulpa de rosii, dupa care acoperiti forma cu o folie de aluminiu si introduceti-o in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 30 de minute.

Dupa 30 de minute scoateti-o din cuptor, indepartati folia, intoarceti cu grija ardeii, acoperiti din nou cu folie de aluminiu si mai lasati in cuptor ardeii inca 30 de minute.
Dupa ce s-au scurs si aceste 30 de minute, scoateti ardeii din cuptor, indepartati folia de aluminiu si introduceti-i din nou in cuptor si mai lasati-i inca 30 de minute (pana cand se rumenesc la suprafata).
Odata ce au trecut aceste ultime 30 de minute scoateti ardeii din cuptor si presarati pe deasupra mararul si patrunjelul ramas.
Lasati-i apoi sa se racoreasca, dupa care se pot servi.

PREPARARE IN IMAGINI

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de mazare cu ciuperci si alte legume