Am vrut demult sa incerc si varianta asta, doar sa vad cum e. Deliciosi!
Se curata si se taie ceapa, ardeiul si morcovul, apoi se pun la calit in ulei incins amestecand din cand in cand.
Ciupercile se spala bine si se taie cubulete, apoi se pun si ele la calit 10 minute impreuna cu celelalte legume. La sfarsit se adauga si orezul, se amesteca bine si se condimenteaza. Se ia de pe foc s se mai adauga mararul tocat si 3-4 linguri suc de rosii.
Ardeii grasi se spala, le scoatem miezul si semintele, apoi se umplu cu compozitia de ciuperci si orez. Se aseaza intr-o cratita incapatoare peste ei turnand restul sosului de rosii si apa calda pana acoperim ardeii. Se fierb 30 de minute, se lasa apoi acoperiti inca 30 de minute.
Se pot servi calzi sau reci cu smantana sau iaurt, cum prefera fiecare.
Pofta buna!
1
daca doriti sa se lege mai bine compozita, puteti adauga 1-2 oua