Ardei umpluti

de simona72 in Porc, 16 Oct 2013 | 9421 vizualizari

 

Am zis sa-i fac, ca trece toamna cu toate bunatatile ei si eu nu am apucat sa-i gatesc macar odata...sunt satiosi si satura barbatii din familia mea...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei gras mici
  • 800 gr pulpa de porc
  • 400-500 gr ciuperci champinion
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cescuta orez
  • pt sos:
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 cutie suc de rosii
  • sare si piper dupa gust
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 foi de dafin
  • pt servit: smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Ardeii grasi ii alegem pe cei mai micuti, ii spalam, le taiem un capac la cotor, scoatem semintele si ii pregatim pt umplut.

Carnea se spala, se taie cuburi si se da prin masina de tocat sau robotul de bucatarie. Ceapa se taie marunt, se caleste in putin ulei de masline, se adauga ciupercile taiate marunt. Se lasa pe aragaz la foc iute pana scade zeama lasata de ciuperci. Se adauga peste carnea tocata, sare si piper dupa gust, oul, patrunjelul tocat fin, orezul spalat in mai multe ape. Se amesteca compozitia, se potriveste de gust si se umplu ardeii.

Pentru sos: ceapa se taie marunt, ardeiul se taie julien, morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun toate legumele taiate in vasul in care vrem sa facem ardeii, adaugam si sucul de rosii, sare si piper dupa gust, foile de dafin, patrunjelul tocat marunt. Se adauga ardeii umpluti si 1-2 cani de apa, atat cat este nevoie pt a fierbe ardeii in sos. Se acopera vasul cu capac si se da la cuptorul incins la 160 grade pt o ora si 30 minute.

Serviti calzi cu smantana deasupra.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

se pot face si pe ochiul aragazului la fel de bine (eu am folosit o oala de pamant ce necesita temperatura mai mica si timp mai mult)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu sos de rosii si busuioc