Ardei umpluti

de Zamfira in Pui, 18 Sep 2012 | 14447 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g. carne de pui tocata
  • 1 ou
  • 3 -4 linguri orez
  • 1 ceapa mai mare
  • sare, piper
  • marar verde
  • ardei gras 8-10 buc.
  • 2-3 rosii
  • 3-4 foi de dafin
  • patrunjel verde
  • Sosul de rosii:
  • 2-3 cani de bulion,
  • putin ulei,
  • 3-4 linguri faina,
  • 3-4 linguri de zahar,
  • sare,
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Pregatim compozitia de carne pentru a umple ardeii: amestecam carnea de pui tocata, orezul, un ou, ceapa si mararul verde tocat marunt, sare si piper. 

Spalam ardeii, le taiem capacelele, scoatem semintele si nervurile. Umplem ardeii cu compozitia de mai sus. Asezam ardeii intr-o oala si turnam apa peste ele cat sa fie acoperite, mai punem foile de dafin, sare si piper. Lasam sa fiarba aproximativ o ora, la foc mic.

Sosul de rosii: calim faina in putin ulei, adaugam 2 cani de bulion, zahar, piper si sare.  

Cand ardeii si compozitia de carne au fiert (zeama a scazuta la jumatate din volumul pe care l-ati pus dumneavoastra), turnam sosul de rosii de mai sus. Lasam sa mai fiarba 3-4 minute, miscand cu grija ardeii pentru a nu-i strivi si pentru a se amesteca si dizolva sosul cu zeama in care ei au fiert. In final deasupra presaram patrunjel proaspat tocat. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu cus cus