Ardei umplut cu sos de rosii

de monusha in Mancaruri cu carne, 3 Aug 2016 | 4403 vizualizari

 

 O reteta calda pt zile reci..

 

INGREDIENTE

  • o conserva de rosii macinate 750 ml
  • 700 gr carne de vita tocata
  • 300 gr carne de porc tocata
  • o ceapa mare
  • 6-7 ling de orez sau o manutza de orez
  • 5-6 linguri ulei
  • un ou
  • sare
  • piper
  • boia
  • tumernic(daca va place)
  • 2-3 ling faina de grau
  • 8-10 ardei grasi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umplut cu sos de rosii:

Calim ceapa intr-o cratita cu ulei pina devine aurie, apoi adaugam sarea, piperul boiaua si tumernicul(daca va place) si orezul pe care le lasam 5-6 min  dupa care le lunam de pe foc si le lasam sa se raceasca. Intre timp intr--un bol amestecam carnea macinata si adaugam apoi compozitia de ceapa si oez(dupa racire) un ou .

 Ardeii ii spalam si ii curatam de cotor si ii lasam la scurs.

 Cind compozitia e gata , umplem arderii si ii dam intr-un pic de faina alba (sa ii sigilam)

 In oala sau cratita in care vrem sa facem sosul, adaugam 2 ling de ulei si punem ardeii dati prin faina la rumenit( inatai cu capetele date prin faina, apoi pe margini)

Dupa ce s-au rumenit toti ardeii , ii asezam in cratita si turnam conserva de rosii pina ii acopera. daca nu e suficienta se poate adauga un pic de apa sau supa  de pui sau de viata sau de legume (doar broth)

Ii lasam sa fiarba pina sosul se reduce un sfert

Se servesc cu o paine de casa...pofta buna.

TIPS-URI

1

ardeii umpluti trebuie intepati un pic cu furculita ca sa lase aburul cind fierb

2

faina prin care dam ardeii face sosul sa se ingroase,

3

daca va place sosul un pic mai gros puteti adauga inca o lingura de faina dupa ce ati rumenit ardeii

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umplut cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vitel