Ardei umplut

de Ina in Mancaruri cu carne, 2 Iul 2010 | 5013 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10-12 bucati de ardei gras galben  
  • 700 g. carne toccata amestec
  • 1 cescuta cu orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4-5 linguri cu bulion
  • patrunjel  verde
  • sare
  • piper
  • smantana - optional

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umplut:

Se scoate cotorul ardeilor cu grija, apoi spalam bine ardeii si in interior, sa nu ramana seminte.

Ceapa si morcovul se toaca marunt, se calesc putin, se adauga o ceasca cu apa,  bulionul,  sare, piper  si se mai lasa  2-3 minute sa fiarba.  Spalam orezul si-l adaugam in carnea tocata, apoi punem  carnea  peste ceapa calita si lasam sa fiarba 10 minute, dupa care oprim focul.

Luam din compozitia de carne cu o lingura si umplem pe rand ardeii, pe care ii asezam in picioare in vasul in care-I fierbem.  Pentru a  nu da carnea  pe afara la fiert, punem capac ardeilor din felii de rosii sau cartof. Cum eu n-am avut la indemana rosii  dar nu am vrut sa folosesc  nici cartofi, am presarat  pesmet , rezultatul fiind unul favorabil : s-a format o crusta care a impiedicat varsarea  compozitiei la fiert.

Adaugam apa cam ¾ din inaltimea ardeilor si punem la fiert  la foc mic. Putem adauga si suc de rosii.

Se servesc calzi, cu smantana si patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

nadina73 1

04.07.2010, 21:49

super ce bine de voi ca gasiti ardei mici,eu nu gasesc numai elefantisuper buni de cand astept sa-mi trimita tavi,dar cred ca sa dus sa-i stanga si apoi mi trimite

Ina 1

04.07.2010, 22:05

Lasa ca si elefantii sunt buni, unul iti ajunge o saptamana

onuta 1

08.07.2010, 12:18

si pentru mine te rog o portie

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui în aluat de bere şi tagliatelle cu sos de smântână