Ardei iuti in otet

de vasimur in Conserve, 22 Oct 2017 | 11680 vizualizari

 

Cui nu-i place să mănânce o ciorbiță bună cu ardei iute?
Din ingredientele de mai jos au rezultat 10 porții (borcane de diferite forme și capacități).

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei iuți
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 lingură mare, rasă de sare mare neiodată
  • 2 l apă
  • 1 lingură mare, rasă, de boabe de piper
  • 2 linguri mari, rase de zahăr (sau miere)
  • 1 lingură mare, rasă de boabe de muștar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei iuti in otet:

Se spală ardeii iuți și se pun la scurs. Spălați bine borcanele și lăsați-le, de asemenea, la scurs.

Între timp, preparați oțetul. Se pun la fiert, într-o oală, 2 l de apă și 1 l de oțet din vin, de 9 grade, 1 lingură rasă de sare mare neiodată, 2 linguri rase de zahăr, împreună cu mirodeniile, 1 lingură rasă boabe de piper și 1 lingură rasă boabe de muștar și 2-3 frunze de dafin. Se lasă la fiert 5 minute.

Așezați ardeii iuți cât mai înghesuiți ca să nu se ridice deasupra oțetului (eu i-am fixat cu bețișoare de la înghețată)

Se toarnă oțetul fierbinte peste ardeii iuți, așezați deja în recipiente și se lasă să se răcească. Puneți ceva metalic (eventual lama unui cuțit) sub fundul borcanelor ca să nu se spargă când turnați oțetul fierbinte. Dacă nu ajunge oțetul se mai prepară, respectând proporțiile. După ce se răcește, se închid ermetic recipientele cu ardei iuți și se dau la cămară.

 

 

 

TIPS-URI

1

Așezați ardeii iuți cât mai înghesuiți pentru ca să nu se ridice deasupra oțetului (eu i-am fixat cu bețișoare de la înghețată)

2

Puneți oțetul fierbinte peste ardeii iuți, așezați deja în recipiente

3

Spălați bine și sterilizați borcanele

4

Nu puneți prea multe mirodenii pentru a păstra gustul și savoarea specifică ardeilor iuți

5

Puneți ceva metalic sub fundul borcanelor ca să nu se spargă atunci când turnați oțetul fierbinte peste ardeii iuți!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iuti in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei iuti in otet