Ardei iuţi în oţet

de diaconta in Muraturi, 22 Sep 2013 | 6036 vizualizari

 

De regulă conservam ardei semi-iuţi,noi le spunem „bulgareşti” dar zilele astea am gasit la piaţă ardeiaşi aştia simpatici ,iar vânzatorul mi-a spus ca nu sunt prea iuţi.Aşa că am cumparat un kilogram.O parte i-am folosit la muraturi,iar restul i-am pus la borcan.Totuşi gustându-i ,am realizat că sunt foarte iuţi.

 

INGREDIENTE

  • 800 g ardei iuţi
  • 400 ml oţet
  • 200 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri sare grunjoasa pentru muraturi
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei iuţi în oţet:

Cantitatile sunt pentru 2 borcane de 720 ml,în functie de cantitatea de ardei,mariti proportional si cantitatea de lichid,respectiv sare.

De regula,noi punem o parte de apa si doua parti de otet .

Otetul se amesteca cu apa,zaharul si sarea si se fierbe.

Se lasa sa se raceasca,apoi se pune peste ardeii asezati în borcan.

 

Se închid borcanele cu capace si se pastreaza în camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iuţi în oţet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

ieri la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]