Ardei capia umpluti

de Dya Daniela Andrei in Pui, 3 Iul 2014 | 11560 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 ardei capia mari
  • o cescuta cu orez
  • 1 kg carne tocata de pui
  • 2 cepe uscate
  • un morcov mic
  • ceapa verde 2 fire
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de marar
  • sare si piper dupa gust
  • 400 ml bors de putina
  • 100 gr suc de rosii/bulion
  • 2 linguri cu ulei
  • o rosie pentru capacelele ardeilor
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei capia umpluti:

Curatam ardeii de cotoare si seminte, ii spalam in interior cu apa rece, avand grija sa nu ii spargem.

Tocam legumele, le calim in putin ulei pana ce devin translucide, dupa care adaugam sucul de rosii si continuam prajirea inca 2-3 minute.

Incorporam orezul si adaugam carnea toacta de pui si verdeturile. Condimentam dupa gust cu sare si piper si omogenizam compozitia.

Umplem apoi ardeii, le asezam capacelele din rosii si ii asezam intr-un vas in care vom adauga  borsul acru (impreuna cu o cana-doua de apa), atat cat sa ii acopere. Ii fierbem la foc potrivit  pentru 90 de minute aproximativ.

Se servesc cu smantana si ardei iute. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Coditele de patrunjel si marar le asezam la baza vasului in care fierbem ardeii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei capia umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de pui