Ardei capia umpluti

de Dya Daniela Andrei in Pui, 3 Iul 2014 | 12170 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 ardei capia mari
  • o cescuta cu orez
  • 1 kg carne tocata de pui
  • 2 cepe uscate
  • un morcov mic
  • ceapa verde 2 fire
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de marar
  • sare si piper dupa gust
  • 400 ml bors de putina
  • 100 gr suc de rosii/bulion
  • 2 linguri cu ulei
  • o rosie pentru capacelele ardeilor
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei capia umpluti:

Curatam ardeii de cotoare si seminte, ii spalam in interior cu apa rece, avand grija sa nu ii spargem.

Tocam legumele, le calim in putin ulei pana ce devin translucide, dupa care adaugam sucul de rosii si continuam prajirea inca 2-3 minute.

Incorporam orezul si adaugam carnea toacta de pui si verdeturile. Condimentam dupa gust cu sare si piper si omogenizam compozitia.

Umplem apoi ardeii, le asezam capacelele din rosii si ii asezam intr-un vas in care vom adauga  borsul acru (impreuna cu o cana-doua de apa), atat cat sa ii acopere. Ii fierbem la foc potrivit  pentru 90 de minute aproximativ.

Se servesc cu smantana si ardei iute. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Coditele de patrunjel si marar le asezam la baza vasului in care fierbem ardeii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei capia umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu cus cus