Ardei bulgaresc in otet

de Andra_Constantinescu in Muraturi, 8 Aug 2015 | 13342 vizualizari

 

Tata adora ardeiul bulgaresc, mai ales ca nu este iute. Asa ca am bagat la borcane, ca sa avem si la iarna.

 

INGREDIENTE

  • 600 g ardei bulgaresc;
  • doua borcane de 1 l.
  • Pentru un borcan de 1 l:
  • o lingura cu varf sare grunjoasa;
  • doua linguri cu varf zahar;
  • cateva boabe de piper negru;
  • 3 parti de apa si una de otet.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei bulgaresc in otet:

Se taie coditele de la ardei, apoi acestia se spala.

In doua borcane de 1 l se pun zaharul, sarea si piperul, apoi se aseaza ardeiul (cat mai inghesuit).

Se amesteca apa cu otetul si se pun peste ardei.

Se pun capacele la borcane, se intorc cu josul in sus si se zguduie pentru a se dizolva zaharul si sarea, verificand in acelasi timp daca borcanul are capacul pus bine si nu curge.

Intr-o cratita se pune un prosop, se aseaza borcanele in ea, apoi se umple cu apa si se pune la foc pana cand ardeii isi schimba complet culoarea. Se lasa borcanele la racit in apa din cratita, apoi se depoziteaza.

TIPS-URI

1

La fel ca si la reteta de castraveti, apa si otetul puteti sa le preparati din aproape in aproape ca sa nu aruncati prea multa compozitie in cazul in care ramane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei bulgaresc in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti bulgaresti reteta