Aperitive de sarbatoare

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 24 Ian 2020 | 3585 vizualizari

 

,, Bunatati pentru Craciun "
   Imi place sa pun pe masa cand am invitati cate o tava cu aperitive .Invitatii aproape ca sunau la usa . Ingredientele erau pregatite dar nu toate aranjate .  Desi am aranjat platoul i8n viteza , zic ca nu a iesit rau . M-am descurcat !!!!
 

 

INGREDIENTE

  • 200 gr cascaval Cheddar
  • 200 gr cascaval Mozzarella
  • 200 gr Struguri
  • 200 gr mini mozzarella proaspata
  • 00 gr miniardei umpluti cu fetta
  • 200 gr salam de casa
  • 200 gr jambon crud -uscat de casa
  • 200 gr masline
  • 200 gr rosii cherry divers colorate
  • 20 buc chiftelute in covrigei , reteta aici https://www.bucataras.ro/retete/chiftelutele-nadiei-chifteluten-covrigei-92199.html
  • 2 linguri mix susan negru cu alb
  • 2 ardei iuti
  • salata verde

Aveti nevoie de mini-frigarui ornamentale +o bucatica cat o palma de scartz[ polistiren]imbracata in folie de aluminiu , care va folosi drept suport stabil pentru frigaruile cu struguri si cascaval .

Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive de sarbatoare:

  1. Feliati salamul .Aceasta dupa ce l-ati curatat de membrana .
  2. Taiati marunt jambonuul .
  3. Spalati legumele si fructele.
  4. Bilutele de mozzarella se scot din saramura si se rostogolesc prin mixul de seminte .
  5. Scurgeti maslinele din saramura .
  6. Taiati rondele ardeiul iute .
  7. Jumatate din cascavaluri  se taie mici baghete care se vor aranja  pe platou .
  8. Cealalta jumatate din cascavaluri se taie cuburi si se infing intercalat cu struguri .
  9. Pentru stabilitate infingeti aceste frigarui in bucata de scartz imbracata in staniol sau foaie de aluminiu .
  10. Aranjati toate ingredientele frumos pe un platou mare .

                                    Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Folositi un platou mare sau o tava pentru aceste aperitive.

2

Platoul astfel realizat a ajuns cu prisosinta pentru 8 persoane

3

Incercati sa puneti cat mai multe branzeturisau mezeluri pentru ca fiecare invitat sa-si gaseasca ceva pe gust .

4

Salamul trebuie curatat de membrana inainte de feliere .

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut cu orez