Aperitiv tarta cu branza, bacon si cabanos

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 10 Mar 2019 | 3346 vizualizari

 

Pentru această tartă am ales un aluat foietaj pentru că îmi place mult textura lui crocantă, am umplut-o cu brânză, am decorat-o cu trandafiri din aluat, muguri din rondele de cabanos și frunzulițe din felii de bacon.

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foietaj,
  • 400 g brânză de vacă,
  • 3 linguri smântână,
  • 1 cârnat cabanos,
  • 150 g bacon,
  • 2 ouă mici
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu branza, bacon si cabanos:

 

 

Se lasă aluatul la dezghețat, la temperatura camerei.

Din aluatul foietaj se decupează un cerc, acesta va constitui baza tartei. Se așază cu grijă într-o tavă de tartă, pregătită cu foaie de copt, presând ușor marginile.

Se umple tarta cu brânza rasă amestecată cu smântâna şi ouăle bătute bine, având grijă ca din ouă să păstrăm puțin deoparte, pentru uns. Nu am mai pus sare, pentru că am avut o brânză mai sărată.

Din aluatul rămas se formează trandafiri pentru decorarea tartei. Pentru muguri se taie cabanosul rondele subțiri, iar pentru frunzuliț, se taie baconul bucățele.

Se unge cu ou.

Se dă tarta la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aprox 30 de minute sau până se rumeneşte.

 

Timp de pregătire: aprox 15 min

Timp de coacere: aprox 30 min

Porţii: 8

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/tarta-cu-branza-bacon-si-cabanos.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu branza, bacon si cabanos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele cu branza