Aperitiv saratele cu susan

de katty in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2020 | 3544 vizualizari

 

Acesta este reteta mea preferata de saratele, cu branza in aluat si aroma de susan prajit.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr osanza
  • 200 gr margarina
  • 1100 gr faina
  • 2 oua +pentru uns
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 150 ml lapte caldut
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura sare
  • 250 gr telemea tare de oaie
  • susan
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele cu susan:

Cernem faina intr-un castron. Facem o adancitura la mijloc si punem osanza si margarina, apoi framantam un aluat nisipos.

Adaugam ouale, sarea, drojdia dizolvata cu zaharul in laptele caldut si framantam bine aluatul, apoi adaugam telemeaua rasa fin. Daca este nevoie mai adaugam putin lapte.

Acoperim aluatul si il lasam sa se odihneasca cel putin o ora.

Intindem aluatul in 4-5 parti egale, pe care le intindem pe rand cu sucitorul pe un blat de lemn.Ungem cu ou batut, presaram susan, apoi taiem fasii cat mai egale cu ajutorul unui cutit de taiat pizza. 

Asezam fasiile intr-o tava pe hartie de copt si dam tava la cuptor la 200 grade C, pana se rumenesc usor. Coacem pe rand saratelele, apoi le lasam la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pogacele cu branza de burduf si cascaval