Aperitiv placinte cu cascaval

de cristina1985 in Aperitive / Garnituri, 2 Noi 2017 | 6814 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g cascaval
  • 230 g faina
  • 200 g iaurt (3,5%)
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • ulei pentru prajit
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte cu cascaval:

Iaurtul, la temperatura camerei, se amesteca cu sarea, zaharul si bicarbonatul. Se lasa 5 minute.

Se rade cascavalul pe razatoarea mica si se amesteca cu faina si amestecul de iaurt. Va rezulta un aluat lipicios, care se framanta 3 minute. Se presara faina (pentru ca aluatul este lipicios), se intinde aluatul si se fac 9 cercuri cu ajutorul unui bol (depinde de marimea bolului).

Se prajesc in putin ulei, la foc mic (cu capac) ,iar cand scade se mai adauga. Cand se intorc, puneti din nou putin ulei. Nu trebuie mult, doar cat sa ungeti tigaia.

Eu am facut in tigaie de ceramica, astfel ca nu s-au lipit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca din creier