Aperitiv placinte cu aluat de casa si branza sarata

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 11 Mar 2018 | 5535 vizualizari

 

Cine ma cunoaste, stie ca saraturile sunt preferatele mele, dar nu refuz niciun cheesecake bun :)))
Placintele astea au iesit atat de bune, pufoase la exterior, usor crocante la exterior.
Va recomand sa le incercati si ... sa ma chemati si pe mine :))))

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 550 gr făină de grâu 000
  • 20 gr drojdie proaspătă
  • 1 lgta zahăr
  • 1 lgta sare
  • 300 gr iaurt natur
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 ouă
  • Umplutura:
  • 400 gr brânză de vaci
  • 250 gr telemea de capră
  • 3 ouă
  • 3-4 lg iaurt/ smântână
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte cu aluat de casa si branza sarata:

Drojdia proaspătă se faramiteaza într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se activeze.
Separat, într-un castron mare, se cerne făina cu sarea. Se face un locaș și se adaugă maiaua, se amestecă ușor, apoi se adaugă ouăle, iartul. Se amestecă mai întâi cu o lingură de lemn, apoi se frământă cu mâna, adăugând la final, câte puțin ulei, până se obține un aluat nelipicios.
Notă: cu cât frământați mai mult, cu atât va cere făină mai multă, însă recomandarea mea e să frământați doar până se omogenizează.
Se lasă în castron, se acoperă cu un ștergar curat și se așază vasul într-un loc călduț, ferit de curent de aer rece.
Între timp, se pregătește umplutura de brânză.
Într-un vas, se fărâmițează brânza de vaci. Telemeaua (de obicei o brânză uscată) se rade mărunt și se pune peste brânza de vaci. Se amestecă cele două brânzeturi să se repartizeze uniform, apoi se adaugă iartul sau smântână. Se potrivește gustul cu sare. Eu am mai pus foarte puțină. Se adaugă și ouăle și se amestecă foarte bine compoziția. Se dă deoparte.
Se preincalzeste cuptorul, la 180 grade C.

Puteți forma cornuri, melcișori, plăcinte, cum vă place. Eu am făcut sub formă de melcișori. Este cel mai rapid mod.
Se infaineaza planseta de lucru. Aluatul se scoate si se mai framanta putin, apoi se împarte în două porții egale. Se întinde fiecare în strat egal. Se întinde uniform jumătate din cantitatea de brânză, se rulează strâns aluatul, apoi se taie porții mici. Se procedează și cu cealaltă porție de aluat la fel. Puteți pregăti și cu brânză dulce. Eu așa am pregătit, jumătate cu brânză sărată și jumătate cu brânză dulce.
Se așază fiecare într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt. Se mai lasă 10 minute să crească, cât timp se preincalzeste cuptorul. Ideal ar fi să coaceți cu o baie de aburi în cuptor. Nu ies deloc uscate aluaturile.
Se pun la copt în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, cu ventilație, timp de 25-30 minute.
Se scot, se ung repede cu apa fierbinte și se acoperă cu un ștergar curat.
Se pot servi si calde, dar nicidecum fierbinți. Vă pot afecta atât smalțul dinților, cât și limba, dar și stomacul.
Plăcinte rapide, gustoase, cu ingrediente puține și la îndemână.

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu aluat de casa si branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Merdenele crocantele(branzoase si delicioase)