Aperitiv placinte Bihorene

de trifadalia in Aperitive / Garnituri, 16 Feb 2018 | 4799 vizualizari

 

reteta cu dragoste.

 

INGREDIENTE


  • Faina 1500 gr apa calduta ( o cana)
  • o lingura de sare untura
  • Aceasta reteta nu are cantitate
  • Cartofi fierti care se zdrobesc ca la pireu cu ulei sau varza murata din butoi care se spala si se caleste in prealabil
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte Bihorene:

Peste o lingura de sare se toarna apa calduta pentru a se dizolva sarea, dupa care se pune faina, cat sa iasa un aluat mai moale decat cel de paine sau de cozonac ce se framanta bine fara a ne nelinisti ca aluatul se prinde de mana. Dupa ce se framanta bine, se infaineaza mana si se scoate aluatul pe masa. Se framanta bine si se fac cocutze ce se framanta fiecare bine. Se lasa sa se odihneasca jumatate de ora, nu inainte de a le unge pe fiecare cu untura. Asa unse le lasam acum sa se odihneasca.

Dupa odihna aluatului se trece la intinsul cocutilor care se face pe o fata de masa, deoarece rularea aluatului se va face cu ajutorul fetei de masa.  Se ia o bucata de cocut si se pune pe fata de masa. Untura care s-a pus peste aluat deja este intrata in el facandu-l mult maielastic pentru a se putea intinde cat o foita de tigara.  Aluatul se intinde apoi cu mana incepand a trage de margini cate putin cu degetele, dupa ce isi mareste volumul prin intindere se introduce mana  ( palma) in mijlocul aluatului si incetisor se intinde in continuare. Aluatul  are dimensiunea mesei dupa ce este la maxim intins si extrem de subtire. Cand aluatul este gata intins se mai picura cativa stropi de ulei peste foaie. Apoi se presara cartofi sau varza peste aluat. Se prinde de o parte si de alta fata de masa si se ruleaza cu ajutorul ei placinta. formnd astfel o placinta. Rolul astfel obtinut se ruleaza ca un melc si se prajeste in tigaia unsa cu putin ulei pe ambele parti.  Placintele mai mari ( care se coc in cuptor) se ruleaza pe toata foaia cu compozitia dorita apoi se pun in cuptor, se ung cu galbenus de ou si se coc.

TIPS-URI

1

reteta cu dragoste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte Bihorene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv trei retete de turtite de cartofi