"Retete de suflet"
Aceasta placinta este numai buna de pus la pachet, acum ca tot incepe scoala sau chiar la serviciu. Si daca mai avem si un iaurt langa, micul dejun e asigurat.
Pentru aluat am folosit robotul. Se pregateste maiaua din 100 ml lapte usor caldut, zaharul si cele 2-3 lg de faina. Se adauga drojdia zdrobita si se amesteca bine. Se lasa sa creasca timp de 10 minute.
In bolul robotului se pune faina si sarea. Se toarna maiaua, oul batut si uleiul de masline. Se porneste robotul si se toarna cate putin din restul de lapte usor incalzit. La final se adauga untul la temperatura camerei si se lasa sa mixeze pana se obtine un aluat omogen si nelipicios. Daca este nevoie, se mai adauga putin lapte. Se lasa la loc caldut sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Intre timp se amesteca branza feta cu iaurtul si maslinele taiate feliute.
Se ia din aluat o jumatate si se intinde in foaie dreptunghiulara. Se unge cu pesto iar deasupra se pune jumatate din cantitatea de feta cu masline. Se ruleaza pe lungime cat mai strans si se asaza intr-o tava rotunda in forma de melc. S
Se procedeaza la fel si cu cealalta jumatate de aluat si se asaza in tava in continuarea celuilalt. Se unge cu ou si se presara seminte de susan deasupra.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.
Se serveste atat calda cat si rece.
Pofta buna!
1
Se poate renunta la pesto si se poate unge aluatul doar cu branza feta si masline.