Aperitiv mini mozzarella pane

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 3 Iun 2018 | 5683 vizualizari

 

Foarte mult mi-au plăcut, aceste mici delicii culinare pe care le-am inclus printre aperitivele meselor festive.
Rețeta e simplă, cu ingrediente puține, doar trebuie mai multă atenție, să nu se topească mozzarella în timpul procesului termic.
 Perfecte pentru „Picnicul bucătărașilor”!

 

INGREDIENTE

  • 250 g mini mozzarella
  • 2 ouă medii
  • sare
  • piper
  • 150 g făină
  • 150 g pesmet
  • ulei
  • boia de ardei
Portii: 25
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv mini mozzarella pane:

Scurgem bine mini mozarella de lichidul în care au stat, eventual, le tamponăm ușor și cu un ștergar de bucătărie.

Amestecăm bine cele două ouă, cu un praf de sare și unul de piper.

Punem într-un bol făina și în altul pesmetul.

Având toate aceste ingrediente gata, putem să ne apucăm de lucru.

Punem ulei într-un vas mai adânc și mai mic ca diametru, pentru a se putea scufunda biluțele de mozzarella în el.

Trecem biluțele de mozzarella mai întâi prin făină, apoi prin compoziția de ouă, iar prin făină, iar prin ouă și le tăvălim bine prin pesmet.

Trebuie să fie bine acoperite biluțele de mozzarella, de aceea le-am trecut de 2 ori prin făină.

Încingem uleiul la foc mediu spre mare și plonjăm câteva mini mozarella în el.

Cu o spumieră, le întoarcem rapid de pe o parte pe cealaltă să se rumenească uniform, apoi le scoatem pe prosoape absorbante.

Aici trebuie să ne mișcăm repede, să avem uleiul bine încins și să nu lăsăm biluțele de mozzarella în ulei mult timp.

În maxim 30 de secunde sunt bine rumenite pe toate părțile.

Dacă le lăsăm mai mult, brânza se va topi și va ieși din carcasa care o acoperă.

Nu vrem să obținem niște carcase goale, iar brânza împrăștiată prin ulei.

De aceea nici nu punem foarte multe odată, ca să le putem întoarce rapid și scoate rapid.

Trebuie să le avem pregătite pe toate, înainte de a se încinge uleiul bine, adică să fie deja trecute prin pesmet.

Lăsăm mini mozzarella pane să se tempereze și presărăm boia de ardei peste ele.

Eu am folosit boia dulce, amestecată cu puțină boia iute.

Servim mini mozzarella pane ca aperitive, cu legume proaspete, sau amestecate în diverse salate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mini mozzarella pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec cu ciuperci