Aperitiv lipii umplute

de dantes in Aperitive / Garnituri, 20 Mai 2017 | 3616 vizualizari

 

Reteta pentru picnic

 

INGREDIENTE

  • Pentru lipii
  • 300 g faina
  • 10 g drojdie
  • sare
  • Pentru umplutura
  • 400 g carne de pui
  • 200 ml smantana
  • 1/2 varza proaspata
  • 1 morcov
  • 1 ardei iute
  • 1 capatana usturoi
  • 1 castravete proaspat
  • 2-3 ridichi
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv lipii umplute:

Pentru lipii, amestecam faina cu drojdia dizolvata cu apa, sare; framantam pana obtinem o coca elastica si o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura:

Taiem carnea de pui in bucati mici si o prajim.

Taiem fideluta varza, morcovul si ardeiul iute si le amestecam cu 100 ml smantana si condimentam.

Pisam usturoiul, il amestecam cu restul de smantana si frecam bine pana cand se obtine o pasta omogena.

Castravetele si ridichile le taiem in felii subtiri.

Dupa ce a dospit, impartim coca in 8 bile pe care le intindem in foi de circa 1 cm grosime si le prajim in tigaie cu putin ulei.

Dupa ce s-au racit, taiem lipiile pe grosime, formand buzunare pe care le umplem cu cele de mai sus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv lipii umplute" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu smantana