A preparat Meri mai demult niste grisine in manta de bacon cu dovlecel si tare mult ne-a placut.
Cum dovlecel n-am avut, eu le-am preparat mai simple, doar in bacon, dar tot bune au iesit.
Se fac rapid, sunt crocante si sunt bune de servit ca aperitiv.
Alegem grisine lungi si mai rumenite, nerupte.
Desfacem feliile de bacon si pe cele de sunca, pentru ca sunt lipite in pachet.
Rulam cate o felie de sunca, pe cate o grisina, pornind de la un capat al acesteia.
Nu o rulam foarte strans, pentru a nu se strange prea mult peste grisina, in timpul coacerii.
Continuam cu felia de bacon, urmarind sa lasam o portiune de 2-3 cm libera la capatul grisinei.
Fiind grisinele mult mai lungi decat feliile de bacon, am pus cate o felie de bacon si una de sunca la fiecare grisina.
Asezam grisinele invelite in bacon si sunculita, in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptor pentru 5-6 minute, la 220 de grade.
Setam o temperatura mare pentru a se usca rapid feliile de bacon pe grisine, iar grisinele să nu apuce să se imbibe cu lichidul lasat de carne.
Noua ne-au placut, sunt bune de rontait in fata laptopurilor!