Aperitiv frittata cu soia, ardei si mozzarella

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 24 Oct 2017 | 4680 vizualizari

 

Iata cateva beneficii ale consumului de soia (conform site-ului www.csid.ro):

Consumul de soia este recomandat în caz de astenie, surmenaj, convalescenţă, hepatită, diabet, gută, reumatism, dislipidemii, ateroscleroză, hipertesiune arterială, cardiopatie ischemică, obezitate.

În plus, datorită conţinutului său bogat în proteine integrale este un aliment de bază pentru dieta vegetarienilor, care poate suplini absenţa proteinelor animale.

Fitosterolii, lecitina, acizii graşi Omega-3 şi alte substanţe din compoziţia seminţelor de soia împiedică dezvoltarea celulelor canceroase, în special în cazul cancerului mamar.

Soia are efecte benefice şi în ceea ce priveşte funcţionarea tractului digestiv, uşurând procesele digestive şi de asimilare. Consumarea produselor pe bază de soia duce şi la un mai bun reglaj în ceea ce priveşte ciclurile menstruale.

Izoflavonele, adică acei compuşi asemănători hormonilor feminini, contribuie la echilibrarea organismului femeilor aflate la menopauză, precum şi la combaterea efectelor menopauzei – osteoporoză, bufeuri, stări psihice contradictorii, circulaţie proastă.

 

INGREDIENTE

  • 100 g soia cuburi
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 100 g șuncă de curcan
  • 70 g mozzarella
  • 1 legatură pătrunjel tocat mărunt
  • sare
  • piper
  • 4 ouă
  • 125 g iaurt
  • ulei
  • 2 linguri pesmet
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv frittata cu soia, ardei si mozzarella:

Fierbi cuburile de soia în apă cu sare, timp de 10 minute, apoi le scurgi bine într-o sită. 

Intre timp, tai cubulețe șunca și ardeiul roșu spălat, toci mărunt pătrunjelul și dai pe răzătoare mozzarella, apoi le pui într-un castron, adaugi și soia și le amesteci. Ungi cu ulei un vas termorezistent și îl tapetezi cu pesmet, apoi torni amestecul cu soia. Mixezi într-un bol ouăle cu iaurtul și adaugi sare si piper după gust. Torni ouăle peste amestecul din tavă și introduci tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade C și coci timp de 30-35 de minute sau până frittata e bine legată și frumos rumenită.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv frittata cu soia, ardei si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti