Aperitiv drob de miel traditional

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 14 Apr 2018 | 4361 vizualizari

 

Anul asta avand prapure am facut drobul asa cum se face.
"Bunatati de Paste"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg organe de miel
  • 5 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 6 oua
  • 30 ml ulei
  • piper
  • sare
  • 1 prapure de miel
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv drob de miel traditional:

Organele de miel se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cat sa le acopere. Se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se arunca apa cu spuma maronie formata si se clatesc si organele de spuma. Se pun la fiert din nou in oala curata cu apa curata si sare o ora, o ora jumatate. Cand sunt fierte se scot intr-o strecuratoare la scurs si racit.

Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in 3 linguri de ulei si se pune la racit.

Organele racite se taie cubulete cat mai mici si se pun intr-un castron. Se adauga ceapa si verdeata taiata marunt si se amesteca. Se adauga ouale, sare, piper si se amesteca bine.

Se pune in frigider pentru 15-20 minute sa se intrepatrunda aromele.

Se tapeteaza cu hartie de copt doua forme de iena. Se toarna compozitia in forme si se niveleaza.

Se taie prapurul in doua si se pune deasupra fiecarei forme insistand sa fie introdus si pe margini in jos cat mai mult.

Se introduce in cuptor pentru 35-40 minute. Se scoate din cuptor si se unge prapurul cu galbenus de ou.

Cand este frumos rumenit se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Rece se rastoarna pe tocator si se tamponeaza cu hartie absorbanta pentru a lua eventuala grasime ramasa.

Se taie felii si se serveste de obicei cu mustar sau ceapa si usturoi verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv drob de miel traditional" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de miel