Aperitiv cu vinete si dovlecei

de lili in Mancaruri de legume, 28 Iul 2010 | 8364 vizualizari

 

Foarte bun in zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata (aprox 400 gr)
  • 1 dovlecel (aprox 300 gr)
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 3 catei usturoi
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • ulei, sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu vinete si dovlecei:

Se curata de coaja si se taie felii vanata si dovlecelul.

Se sareaza si se lasa sa stea aprox. 30 de min, dupa care se prajesc in putin ulei si se lasa sa se scurga pe un servetel. Morcovul se taie betisoare si se fierbe in putina apa cu sare pana se inmoaie un pic.

Ardeii se taie si ei betisoare. Usturoiul se toaca marunt, la fel si patrunjelul si se amesteca. Dupa ce s-a racit, se pune o felie de vanata, se presara un pic de patrunjel cu usturoi, apoi o felie de dovlecel,se alterneaza o felie morcov, una de ardei rosu, una de ardei verde, se ruleaza si se prinde cu o scobitoare.

Si iata rezultatul final...

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu vinete si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mulahul la lesinat