Aperitiv cu limba de porc si sos de maioneza

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 22 Noi 2013 | 19566 vizualizari

 

Nu am mai facut acest aperitiv de ani de zile...Cristina noastra alias Panacris mi-a adus aminte de el...

 

INGREDIENTE

  • 4 limbi proaspete de porc
  • sare si piper alb dupa gust
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • pt sos:
  • 1 galbenus de ou
  • 1 varf de lingurita de mustar
  • 1 ceasca de ulei
  • smantana sau iaurt gras
  • sare
  • 1 ceapa rosie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 mana de patrunjel proaspat
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu limba de porc si sos de maioneza:

Limbile de porc se spala si se fierb in apa pana devin moi,iar furculita intra cu usurinta in ele. Pana fierbe carnea ne ocupam de sos: se face o maioneza din galbenus, mustar si ulei. Se adauga la urma iaurt gras sau smantana atat cat dorim si cat vrem sa subtiem maioneza. Se adauga sare dupa gust, usturoiul zdrobit, ceapa taiata pestisor si patrunjelul tocat fin. Se amesteca ingredientele pt sos. 

Dupa ce carnea a fiert, se scoate cate o bucata de limba si se curata toata partea albicioasa cu lama cutitului. Se curata limba si in partea inferioara de surplusul de carne(daca are) si pielite. Se taie felii, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se stropeste cu zeama de lamaie pt a nu se oxida si se amesteca toate ingredientele. se aseaza bucatile de limba de porc pe un platou, iar deasupra se pune sosul. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

serviti ca atare ca si aperitiv sau cu cartofi naturi ca si felul doi

2

limba se curata fierbinte si se stropeste cu zeama de lamaie, altfel se inegreste

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu limba de porc si sos de maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute in sos de rosii cu bechamel