Aperitiv cu dovlecei

de cristina1985 in Aperitive / Garnituri, 5 Sep 2015 | 2777 vizualizari

 

Ca masura se foloseste paharul mic ,de iaurt( 150 g).

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie mica de iaurt (150 g)
  • 2 cutii faina
  • 1/2 cutie ulei de masline+2 lg
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 40 g cascaval ras
  • 600 g dovlecei
  • oregano
  • sare (cam 1/2 lingurita)
  • 1-2 catei usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu dovlecei:

Se curata dovvleceii de seminte si se taie rondele subtiri.Se caleste (2lg ulei)cateva secunde usturoiul si se scoate .Se adauga dovlecei taiati .Se calesc cateva minute si apoi se pune putina apa si inabusiti pana se inmoaie (dovlecelul).

Dupa ce ati inchis focul, se sareaza( dovlecelul) si se lasa la scurs intr-o sita. Se amesteca iaurtul, ouale, uleiul(1/2 cutie) ,cascavalul, faina, praful de copt si sare dupa gust. Cand dovleceii s-au racit, ii uscam putin , pe un servet de hartie, apoi introducem 3/4 din cantitate in aluat. Cu restul, se orneaza . Aluatul se pune intr-o forma rotunda, de 20-24 cm diametru,unsa cu putin unt si presarata cu faina.Se pun restul de dovlecei si se presara oregano .Se tine la cuptor 30-40 minute,la 180-200 grade C, sau pana cand este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de hribi