Aperitiv cu ciuperci

de susu in Aperitive / Garnituri, 19 Apr 2011 | 6670 vizualizari

 

Nemaipomenita aceasta reteta, este luata din revista click pofta buna din care am facut multe retete ce s-au dovedit a fi reusite. Aluatul este bun, fraged si pesmetul ii da o nota aparte.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:  
  • 200 gr faina
  • 25 gr unt
  • 150 ml apa foarte rece, de la frigider
  • Sare  
  • Umplutura: 
  • 700 gr ciuperci
  • 250 gr carne tocata de porc
  • 2 cepe mari
  • Ulei de masline
  • Busuioc
  • 2 oua
  • 150 gr cascaval tare
  • Patrunjel
  • Sare
  • Piper
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • Boia
  • curry
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu ciuperci:

Faina se cerne pe o planseta, se adauga un praf de sare si untul rece taiat cuburi dupa care se amesteca cu degetele pana se face un aluat nisipos. Se face o gaura in mijloc, se adauga apa  si se formeaza aluatul. Se pune in folie alimentara si se da la frigider 30 minute.

Ceapa tocata se caleste, adaugam ½ din cantitatea de ciuperci tocate, sare, boia, condimente, curry, piper si calim bine dupa care punem restul de ciuperci, carnea,  adaugam pasta de rosii si lasam sa scada bine. Adaugam patrunjel tocat si busuioc si lasam sa se raceasca.

Aluatul se imparte in doua. Tapetam o tava mai mica cu unt si pesmet, intindem prima foaie si o asezam in tava, punem compozitia si deasupra cealalta foaie de aluat. Se unge cu oul batut  amestecat cu cascavalul ras si se da la cuptor sa se rumeneasca.

TIPS-URI

1

folositi carne de porc nu vita caci iese mult mai buna

2

serviti-o calda in ziua prepararii

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute