Aperitiv covrigei sarati

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2010 | 32577 vizualizari

 

Cei mai buni covrigei sarati

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 250 g branza telemea rasa
  • 250 g faina
  • 3/4 pachet drojdie
  • 125 ml lapte
  • 2 oua amestecate cu o lingura de lapte
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv covrigei sarati:

Untul se freaca impreuna cu branza rasa, apoi cu faina si drojdia muiata in laptele caldutz. Dupa ce se framanta, se pune la rece 20 minute.

Dupa ce scoatem aluatul din frigider, intindem o foaie de 0.5 cm grosime si taiem covrigeii cu forma speciala. Ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau data cu unt si faina si ii ungem cu o pensula cu amestecul de ou si lapte. Tava ramane 10 minute la dospit, apoi introducem covrigeii in cuptorul incins la 180 grade si ii lasam pana cand se intaresc si devin aurii pe deasupra.

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga chimen in aluat sau doar pe deasupra.

2

Se poate presara branza rasa inainte de a-i pune in cuptor.

3

Se tin cel mai bine intr-un vas inchis ermetic pentru a nu se inmuia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv covrigei sarati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

gugugh 1

21.10.2010, 14:42

am notat sa o fac azi

Anamaria7 1

22.10.2010, 09:08

ai facut, gugugh? cum au iesit?

LUK 1

02.12.2010, 14:48

cred ca sunt f fragezi..si buni

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan