Aperitiv cornuri sarate cu branza

de Lau in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2018 | 3664 vizualizari

 

M-am inspirat de la Gaby
reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina
  • 25 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 200 ml lapte
  • 200 ml apa calduta
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 100 ml ulei
  • 100 g untura
  • 500 g branza de oi
  • 100 g cascaval
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cornuri sarate cu branza:

Intr-un vas dizolvam drojdia in apa calduta, adaugam 100 g faina, omogenizam si lasam 10 min.

Intr-un bol adaugam restul de faina, branza, uleiul, sarea, zaharul, facem o adancitura, adaugam amestecul cu drojdie, oul si omogenizam adaugand treptat laptele caldut.

Daca este cazul, adaugam lapte sau faina pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara si ungem cu untura, impachetam, acoperim cu un prosop si lasam sa se odihneasca 45 min intr-un loc rece.

Intindem aluatul sub forma dreptunghiulara, adaugam cascavalul ras si impachetam din nou, dam la rece 15 min.

Intindem aluatul intr-o foaie rotunda, dreptunhiulara cum ne este mai usor, taiem sub forma de triunghiuri si rulam dand forma de cornuri.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt lasand loc intre ele. 

Le ungem cu galbenusul batut cu putina apa.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumesc frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cornuri sarate cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Poienita cu ciuperci