Aperitiv clatite cu branza si dovlecel

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 5 Aug 2017 | 4559 vizualizari

 

Am văzut această rețetă delicioasă la Adi și am trecut-o la favorite, iar acum i-a venit rândul. Tare bune au fost! Mulțumesc de rețetă Adi! 

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel ras
  • 2 ouă medii
  • 200 g brânză dulce
  • 100 g telemea
  • 30 ml ulei
  • 200 g iaurt
  • 150 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • piper
  • busuioc
  • sare
  • mărar verde
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv clatite cu branza si dovlecel:

Mixezi ouăle până când devin spumoase, apoi adaugi pe rând uleiul, iaurtul, dovlecelul ras, dar nescurs si brânzeturile mărunțite.
Adaugi, treptat, făina cernută cu praful de copt, urmărind să iasă o compoziție puțin mai groasă decât la clătitele clasice.
Adaugi condimentele si verdeața, omogenizezi totul și lași la odihnit 15-20 de minute.
Ungi tigaia cu puțin ulei, o pui la încins și torni câte un polonic din compoziție, înclinând tigaia să se dispună compoziția uniform.
Rumenești clătitele pe ambele părți la foc mediu, intorcându-le cu o spatulă.
Le servești cu diverse salate sau cremă de brânză.

 

 

TIPS-URI

1

Mixezi brânza de vaci pentru a nu rămâne bucăți mari care să se vadă în compoziția clătitei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv clatite cu branza si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf