Aperitiv chifla cu branza Camembert, rozmarin si nuci pecan

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 6 Oct 2020 | 3466 vizualizari

 

Pregăteam o pâine frumoasă, de casă pentru a o serba pe mama, sora mea pregătea aperitivele, brânzica aștepta pe masă (am cumpărat-o special pentru mama, că îi place mult) și-atunci mi-a venit ideea să rup din aluat, să modelez repede o chiflă și să ascund brânza acolo și când îi duc mamei chifla, să o surprind. Până la urmă, ne-am invitat toți la chifla ei cu brânză, a fost așa de bună, că trebuie să o repet.

 

INGREDIENTE

  • 1 chiflă de casă sau cumpărată,
  • 1 buc (120 g) brânză Camembert Delaco,
  • Un praf de sare de mare,
  • Câteva nuci pecan,
  • Un fir mic de rozmarin,
  • 1 lingură ulei de la măsline kalamata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chifla cu branza Camembert, rozmarin si nuci pecan:

 

Tai chifla în jumătăți sau dacă faci pâine de casă, modelezi o bilă mai mare, așezi cu grijă brânza înăuntru și închizi aluatul. Când o închizi, pui și firul de rozmarin.

Ungi cu puțin ulei. Eu am folosit puțin ulei din borcanul în care păstrez măslinele kalamata.

Presari sare de mare.

Adaugi câțiva mieji de nucă pecan.

Dai la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 20 de minute, pentru pâinea de casă. Dacă folosești chiflă cumpărată, o dai la cuptor doar 8-10 minute, cât să se încălzească, astfel încât atunci când tai din ea, să curgă. În cazul meu, trebuia și coaptă, de aceea nu mai curge, însă a fost delicioasă.

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

 

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/09/chifla-cu-branza-camembert-rozmarin-si.html 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chifla cu branza Camembert, rozmarin si nuci pecan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 1100 lei
2899.99 lei
1799.99 lei

Slimline Barista

- 500 lei
1699.99 lei
1199.99 lei

COMENTARII (13)

Ancutsa 1

07.10.2020, 15:59

Va multumesc frumos!

Gherca Daniela 1

07.10.2020, 21:54

Ancutsa 1

17.10.2020, 22:55

Daniela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]