Aperitiv chec cu naut si spanac

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2017 | 3778 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-a Laurei Adamache.

 

INGREDIENTE

  • 180 g faina + 1 lingurita faina (pentru naut)
  • 3 oua medii
  • 100 ml lapte
  • 80 ml ulei de masline
  • 75 g cascaval ras
  • 100 g spanac crud
  • 100 g naut
  • 1 lingurita mica rasa curry
  • 3/4 plic praf de copt
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec cu naut si spanac:

Mixezi ouale intregi pentru cateva minute, apoi adaugi uleiul si laptele si amesteci pana la omogenizare. 
Adaugi faina cernuta cu praful de copt si amesteci pana o incorporezi perfect in aluat. Adaugi cascavalul ras.
Speli spanacul si il tamponezi foarte bine cu hartie absorbanta de bucatarie. Spanacul trebuie sa fie complet uscat. Il toci marunt si il adaugi in aluat.
Scurgi nautul, il clatesti si il scurgi foarte foarte bine, apoi il pudrezi nautul cu 1 lingurita de faina si il adaugi si pe el in aluat. Adaugi sare si piper dupa gust si amesteci pana la omogenizare.
Tapetezi forma cu unt si faina, adaugi aluatul si introduci tava in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca. 40-45 de minute sau pana cand se rumeneste uniform. 
Il scoti din cuptor, il lasi 5-6 minute in forma, apoi il rastorni pe un gratar. Dupa ce se raceste, il tai felii si il servesti. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu naut si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]