Aperitiv chec cu mozarella, masline si cubulete de bacon

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2020 | 3061 vizualizari

 

Un aperitiv cu ce găsiți prin frigider/cămară, bun pentru pachețel sau chiar mesele de sărbătoare! Un nou preparat din seria Aluaturi de casă!  Și daaa, de data asta nu m-a folosi de niciun ajutor din suita slugoaielor Casei Zmeilor! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Ouă 3 bucăți,
  • Făină albă 200 g,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Ulei de floarea soarelui 100 ml,
  • Lapte 100 ml,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat 1linguriță,
  • Mozzarella 100 g,
  • Măsline negre 40 g,
  • Măsline Kalamata 40 g,
  • Bucățele de bacon 50 g.
  • Pentru decor:
  • Parmesan ras 1 lingură.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec cu mozarella, masline si cubulete de bacon:

Ouăle se bat energic într-un bol mai adânc, cu sarea. Apoi se cerne făina și praful de copt, se amestecă ușor până ce se înglobează.

Se adaugă uleiul, se amestecă, ușor, apoi laptele călduț, puțin, câte puțin continuându-se omogenizarea tuturor ingredientelor, până cee se obține un aluat mai grosuț.

Mozarella se taie cubulețe, măslinele se curăță de sâmburi și se toacă mărunt.

În aluatul de mai sus, se pun bucățelele de mozzarella, măslinele și cubulețele  de bacon,   se asezonează de piper și se amestecă ușor cu o spatula până ce se înglobează toate ingredientele.

Forma de chec se tapetează cu foaie de pergament sau puțin unt și făină, apoi se toarnă compoziția de chec aperitiv, se nivelează și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la 180 grade. După ce a trecut testul scobitorii se scoate din cuptor și se presară parmesanul ras, cât checul este fierbinte.

Se lasă la răcorit în forma, apoi se servește simplu sau cu un sos aromat.

 Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu mozarella, masline si cubulete de bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum se fierbe porumbul cu unt si plante aromatice( herbe de provence)