Aperitiv chec cu branzeturi, ciuperci de padure si capere

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 6 Sep 2021 | 4510 vizualizari

 

Mândră mi-s Bucătăraș! O nouă bunăciune din seria reciclare marca Panacris cu noua etichetă: 😉 Rețete de suflet! 😉  
 
Bun, bun tare bun! Tot din seria nimic nu se aruncă, totul se reciclează, după curățenia din frigider! ;) 
P.S. mulțumesc Laura pentru poza cu secțiunea, doar am fost în deplasre și m-am pliat ;) ;)))

 

INGREDIENTE

  • Mozzarella cca. 250 g,
  • Mascarpone cca. 250 g,
  • Ciuperci de pădure conservate cca. 250 g,
  • Pastramă sal-crud de porc cca. 100 g,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ceapă prăjită cca. 100 g,
  • Ouă 8 bucăţi,
  • Făină albă cca. 400 g,
  • Praf de copt cu şofran 1 plic,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Caşcaval ras cca. 150 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec cu branzeturi, ciuperci de padure si capere:

Într-un vas încăpător se pun ciupercile, mozzarella mărunțită, mascarponele, ardeiul curăţat şi tocat mărunt, caperele scurse de lichid, pastrama mărunțită. Se asezonează de sare şi piper.

Între timp ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă. Cele două compoziții se îmbină și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele.

Amestecul obținut se pune într-un vas termorezistent, în cazul meu în două forme de chec, tapetate cu foaie de pergament, și se lasă la copt cca. 40 de minute la foc mediu, neacoperit. Înainte de a se pune la copt se presară caşcaval ras deasupra. 

Se lasă la răcit în formă, apoi se răstoarnă pe un platou și se taie rece.

Vă asigur că a fost foarte bun, și așa sper cel puțin, că a fost testat și savurat live de Bucătărași la întâlneala Praid 2021 😉

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu branzeturi, ciuperci de padure si capere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

ieri la 14:04

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

pe 12.11 la 10:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]