Amandine

de dariadeea in Prajituri, 4 Iun 2013 | 11264 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 8 linguri faina
  • 20 g cacao
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa
  • 1 praf de copt

pentru sirop:

  • 400 ml apa
  • 1 plic ciocolata calda
  • 200 g zahar
  • 1 sticluta esenta de rom

pentru crema:

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • un pachet de unt
  • 3 linguri cacao

pentru glazura:

  • 160 g ciocolata
  • 100 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Mai intai am pregatit blatul:am separat albusurile de galbenusuri,am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare,apoi am adaugat zaharul,apa si galbenusurile frecate cu ulei.Am amestecat cu o lingura de lemn de jos in sus,apoi am adaugat cate o lingura de faina pe care am amestecat-o cu cacao si praful de copt.Dupa ce s-a omogenizat am turnat compozitia intr-o tava tapetata cu hartie si am dat la cuptor 30 min(verificati cu o scobitoare daca este gata).Am lasat blatul la racit si l-am taiat in doua (sa iasa 2 foi).

Pentru crema am pus ouale zi zaharul la baie de aburi si am amestecat pana am obtinut o smantana ,nu foarte groasa ,dupa care am pus cacao si am mai lasat 2 min.Dupa ce s-a racorit am  adaugat untul ,am  amestecat bine pana la omogenizare.

Pentru sirop am amestecat toate ingredientele intr-o craticioara(mai putin esenta) si am pus la foc,am lasat sa clocoteasca 5 min dupa care am pus esenta si am lasat la racit.

Prima foaie de blat am insiropat-o,am pus crema si apoi am pus cea de-a 2 foaie pe care am insiropat-o.

Pentru glazura am pus frisca lichida la incalzit un pic.Ciocolata am rupt-o bucati iar apoi am adaugat frisca si am amestecat pana s-a topit ciocolata,apoi am turnat peste prajitura.Am lasat la rece cam 2 ore,dupa care am portionat si am pus un mot de frisca deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

dariadeea 1

04.06.2013, 23:04

Multumesc Merisor

dariadeea 1

04.06.2013, 23:05

si eu iubesc prajitura asta,pastrez o portie danakarin

MotanLaOale 1

05.06.2013, 11:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Miniamandine