Amandina de post by Lavinia

de Georgiana78 in Prajituri, 19 Noi 2013 | 21917 vizualizari

 

Multumesc Laviniei pt reteta minunata!
Este un dulce super ciocolatos si aromat .....nici nu zici ca este de post! Fetitele mele au spus uaaaaau ....asa ca .....!:)

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 3 cani faina
  • o cana jumatate zahar
  • jumatate cana cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite rase bicarbonat
  • jumatate lingurita sare
  • 2 cani apa
  • jumatate cana ulei
  • 2 lingurite otet
  • SIROP:
  • 120 g zahar
  • 250 ml apa
  • esenta de rom
  • CREMA:
  • 400 g margarina
  • 250 g zahar pudra
  • 3-4 linguri cacao
  • o fiola esenta de rom
  • GLAZURA:
  • 100 gr. zahar
  • 20 ml apa
  • 2 linguri cacao
  • 100 gr margarina
  • putina esenta rom
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina de post by Lavinia:

BLATUL:

- intr-un bol amesteca ingredientele uscate peste care se toarna cele lichide amestecate cat sa se omogenizeze

 - tapeteaza o tava (30/20 cm) cu hartie de copt si coacem 2 blaturi din aceasta compozitie in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aprox 35 de minute

SIROPUL: 

- am fiert apa cu zaharul pana s-a topit , am racit putin dupa care am adaugat romul si am lasat la racit

CREMA: 

- margarina la temperatura camerei am mixeat-o bine cu zaharul pudra si cacaua pana am obtinut o crema spumoasa am adaugat esenta de rom si am mai mixat cateva secunde.

ASAMBLARE:

- pe o tava am pus un blat si l-am insiropat

- peste blat am pus crema si niveleaza bine(mai opreste 2-3 linguri pentru decor)

- am acoperit cu al doilea blat l-am insiropat si am dat prajitura la frigider pana s-a intarit crema.(2-3 ore)

- indeparteaza cu grija marginile apoi portioneaza prajitura in bucati potrivite (mie mi-au iesit 15 bucati)

GLAZURA:

- am fiert apa cu zaharul si cacaua pana s-a legat putin, am luat craticioara de pe foc, am  adaugat margarina iar cand s-a mai racit putin si esenta rom si am lasat sa se raceasca putin apoi am turnat glazura peste prajitura portionata si am ornat cu crema ramasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina de post by Lavinia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec de post, cu morcovi si mere